آقاي حسینی در كميته بین المللی فقه اسلامی در جده: افشای اسرار کشور و گسترش افراطگرایی در شبکههاي اجتماعی شرعا حرام است
دبیرکل شورای اسلامی عربي و مشاور رئیس سازمان جهان اسلام، آقای علامه سيد محمد علی حسینی در بیست و پنجمین اجلاس كميته بین المللی فقه اسلامی در جده شرکت کرد و به ايراد سخنراني درباره احكام پيامرسانهاي اجتماعی پرداخت.
آقاي حسینی تصریح کرد: گسترش رسانههاي اجتماعي به يك واقعیت تبدیل شده است و حضورش را بر جوامع اسلامی تحمیل کرده است و با توجه به آثار مثبت و منفی آن، براي قاعدهمند كردن احكام رسانههاي ارتباطات جمعي بايد تمهیداتي و بررسيهايي صورت بگيرد.
وی تاکید کرد: قرآن مجید ارتباط و آشنایی را بین نژادهای مختلف مردم جایز دانسته است، زيرا همه آنها از یک ريشه مشترک هستند، بنابراین آشنایی ميان افراد بشر یک هدف مشروع است. حكم ارتباطات بستگي به هدفي كه دنبال ميكند، متفاوت است. لذا گاهي خوب و مباح و گاهي نكوهيده یا حرام می باشد، پس حکم آن بستگی به هدف آن مکروه یا حرام است.
آقای سيد محمد على حسینی سپس به بيان مجموعهای از ضوابط شرعي مربوط به جواز استفاده از شبکههای پيامرسان اجتماعی پرداخت وگفت: اولین ضابطه اين كه توجه داشته باشیم و غافل نشویم که خداوند متعال ناظر ما است تا مانع انجام گناه در نهان و آشكار باشد. دومين ضابطه نيّت گسترش منفعت وخيرخواهي براي خود و ديگران است. سوم رعايت اعتدال در وقت و زمان و تقسيم آن ميان کار، عبادت، علمآموزي، استفاده كردن و بهره مندی از این سایتها. چهارم رعایت احکام اسلام در هنگام ارتباط کتبی یا شفاهی با دیگران. پنجم حفظ چارچوبهاي شرعي است. خصوصاً در موضوع گفتگو و رابطه ميان زن و مرد است. ششم کاربران باید عاقل، بالغ و آگاه باشند، در مورد فرزندان صغیر مسئولیت محافظت از آنان بر عهده والدین آنها است.
آقاي حسینی هشدار داد که اشتراکگذاری هرگونه محتوا در رسانههاي اجتماعي یک مسئولیت شرعي است. هر حرف يا کلمهای که میگوییم يا مينويسيم مسئولیت شرعي آن پس از انتشار بر عهده ما است و بايد جوابگو باشيم، پس نبايد هر اطلاعاتي را به اشتراك بگذاريم. چه بسا سخنان دروغ، زورگوئي، فحش، دشنام و توهین، آزار و اذیت، اخاذی، باج خواهي از طريق عکس و.. منجر به گسترش فتنه و فساد شود.
آقای سيد محمد على حسینی همچنين، خطر انتشار اطلاعات محرمانه که سلامت و امنیت کشور را تحت تأثیر قرار می دهد، افشای اسراري که باید مخفی بماند، نقض حریم خصوصی افراد، بلکه نقض حریم خصوصی خانه و روابط داخلي خود شخص را يادآورشد و تاکید کرد. با توجه به اینکه همه این موارد از جمله ارتباطات حرام هستند، و حکم آن خیانت در امانت است. همچنين انتشار، گسترش و اشتراک گذاری مطالب بدون بررسی و اطلاع از منبع رسمی آن جایز نیست تا وسيلهاي براي نشر باطل، دروغگويي، جعل حقایق، کمک به سوء استفاده، تحريك بر عليه دیگران، بدنامي ورسوا کردن آنها، ترویج افکار نادرست، ترويج افراطگرايی، دامن زدن به منازعات، گسترش فحشا و آسیب زدن به ديگران نباشيم.