Oslo dan Dr Mohamad Ali ElHüsseini İnsan kardeşliğini sağlamak insanı nerede olursa olsun dahil etmek için her türlü ayrımcılığın ve ırkçılığın ötesine geçmeli
#Sn_Mohamad_Ali_ElHusseini, eğer insan derinliği kavramını, derinleştirirsek ve şeffaflıkla, en önemli kavram ve insancıl olduğunu vurgulayan derinlik ve boyutlara sahip olduğunu söyledi. Etnik köken, basitçe "insan kardeşliğini" belirtmekle, insan kökenine, babamız Ademe ve anamız Havvaya dönüş anlamına gelir.
#SayedElHüseyini, Müslüman Dünya Birliği ve İskandinavya Konseyi tarafından Norveç başkenti Oslo'da düzenlenen “insan kardeşliği buluşması” sempozyumuna, aslına geri dönmelerini ve tüm halklar ve uluslar için tek bir kökenin bulunmadığını söyledi. İnsan kardeşliğinin derinliği ve boyutları ile din ve etnik köken sınırlarının ötesinde, Bir insan, insanlar arasındaki ilişkiye sosyal olarak bağlı, saygı, sadaka ve merhamete dayanan bir ilişkidir.
#SayedElHusseini, gerçek ve gerçekçi anlamını doğrulamak ve somutlaştırmak için insan kardeşliğinin, dini, ırkı, halkları ve ülkeleri aşması ve nerede, nerede, nerede ve nerede olursa olsun onurlandırıldığı ve onurlandırıldığı insanı içermesi gerektiği kanısındaydı. Genel ve belirli bir parti, din veya millet için yetkin değil. Dinine, rengine veya inancına bakılmaksızın insana saygı ve onurla saygı göstermek, dini bir görevdir.
#ElHusseini, insan kardeşliğini sürdürmek için birleşmek ve bir araya gelmek, özellikle de Hristiyan, Yahudi ve İslam dinlerinin bilim adamlarının ve hukukçularının rolü gibi, önemli bir dizi noktadan tamamen etik bir boyutta salt teorik bir terim olarak kalması için çağrıda bulundu. Bu ilahi dinlerin takipçilerini yönlendirmek ve İbrahimî kökenli olanları bir araya getirdiğini vurgulamakta ve hatta bu insan kökenli bile onları dünyanın her yerinden insanoğluyla her şeyden önce getiriyor.
#MohamadElHüseyin, bu konuda elde edilen ilerlemeyi yakından takip etmek için üç dinin bir komitesi ya da takipçilerinin bir organı olması gerektiğini, doğrulama yolunda ne gibi engellerin üstesinden gelebileceğini vurguladı. kardeşlik İnsanlık kavramını akıllarda ve ruhlarda dikmek için uygun bir zemin sağlamak amacıyla, İbrahimî dinlerin çeşitli kesimleri ve sosyal bileşenleri için düzenli toplantılar ve seminerlere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
#Mohamad_Ali_ElHüsseinin, aynı zamanda bir tolerans ve sevgi kültürünün yerini alarak nefret, aşırılıkçılık ve şiddeti ortadan kaldırarak insandaki kardeşliği zeminde gerçekleştirmekten kaynaklanan olumlu etkilerin büyüklüğünü vurguladı. hayat ve barış içinde bir arada yaşamayı teşvik etmek. Savaş tüccarlarına ve hareketsiz insanlara açılan kapıları da kapatacak, tüm insanlık herhangi bir savaş ya da yangın salgından korunacak ve değerleri ve kavramları kullanan aşırıçıları ve teröristleri engelleyecektir insan karşıtı amaç ve hedeflere ulaşmak için dini veya etnik değerleri ve kavramları kullanan bu teröristler ve aşırılıkçılar.
El Hüseyin, bu sempozyumun, insanlık için olumlu ve aydınlık bir sahne oluşturmak amacıyla bakış açıları arasında köprü kurma, barış kültürünü destekleme, hoşgörü kavramlarını pekiştirme ve halklar ve uluslar arasındaki farklılıkları ve keskin farkları azaltma amaçlı bir platform görevi görmesini umuyordu
.