محمد على حسینی در کنفرانس نجات سیاره مسئولیت رهبران دینی احیای الگوی اسلامی حفاظت از محیط زیست و حفظ معماری
حسینی در کنفرانس نجات سیاره: مسئولیت رهبران دینی
احیای الگوی اسلامی حفاظت از محیط زیست و حفظ معماری
جناب آقای محمد علی حسینی در کنفرانس ایمان، همگرایی وجدان ها، و اتحاد رهبران معنوی در راستای احیای سیاره زمین که در تاریخ 6 نوامبر 2023 در ابوظبی برگزار شد، و تحت نظارت و اشراف cop28 برگزار شد و با مشارکت شورای علمای مسلمان همراه بود ، شرکت کرد.
همچنین آقای حسینی ، مقاله ای علمی با عنوان «رهبران دینی و مسئولیت آنها در مقابله با بحران اقلیمی و نقش آنها در احیای سیاره زمین» ارائه نمود ، و در آن بر این نکته تأکید کرد که پروردگار متعال به همه بندگانش دستور داده است تا زمین را آباد و احیا کنند چرا که منشا رزق و روزیشان است، و آن ها را به تلاش در این راه دعوت نمود، اما انسان از دستور خداوند گمراه شد، و فسق او موجب الهام فساد و تباهی در کره زمین شد ، زمینی که در آستانه نابودی است.
آقای حسینی افزود: این خطر، حفاظت از محیط زیست را به یکی از مهمترین موضوعات روی میز و یکی از بزرگترین چالش های کنونی تبدیل کرده است که توجه جهانیان را به حفظ و نجات کره زمین، معطوف کرده است. در حالی که مسئولیت بزرگ بر عهده مسئولین و تصمیم گیرندگان است و بار سنگین تر بر روی دوش نمادهای دینی است که از نفوذ و جایگاه بیشتری در میان محافل اجتماعی برخوردار هستند.
حسینی همچنین در مقاله خود افزود و تاکید نمود که بحران اقلیم جز با فعال کردن نقش شخصیتهای تاثیرگذار دینی همراه با برداشتن گامهای موثر و جدی و ارائه توصیههای مورد نیاز که مهمترین آن صدور فتوا در تایید ممنوعیت آلودگی محیطزیست است، و نیز مجازات افراد در دنیا و آخرت بر اساس آیات قرآن و حدیث پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله ، قابل حل نیست. همچنین می بایست بر احکام قوانین دینی دعوت کننده به دستیابی بر توسعه عقلانی زیست محیطی، و برجسته ساختن جایگاه دین در آلودگی محیط زیست و دعوت به آباد نمودن زمین تاکید نمود.
وی بر اهمیت در نظر گرفتن طبیعت به عنوان موهبتی الهی نسبت به بندگانش و تعرض به منابع و اتلاف آن ها اشاره کرد و آلودگی آن ها را تجاوز و تعرض به حق نسل های آینده تلقی کرد از این رو به بر برجسته سازی نقش راهبرد اسلام در حفاظت از محیط زیست از طریق راه اندازی پروژه های سبز و تشویق به کاشت اشاره نمود.
از منظر سیاسی، حسینی بر اهمیت تحقق عدالت در توزیع ثروت، و ارائه کمک های مالی برای حمایت از کشورهای فقیر در راستای سازگاری با تغییرات آب و هوایی تاکید کرد.
در سطح تربیتی و آموزشی، می بایست نقش نهادهای آموزشی و فرهنگی فعال گردد تا بتوان سطح آگاهی نسبت به آموزش یکپارچه از محیط زیست را بالا برد و آن را در ضمن اولویت برنامه های آموزشی و نظام آموزشی قرار داد.
آقای محمدعلی حسینی مقاله خود را با تاکید بر وظیفه رهبران و پیشوایان دینی در قبال اقلیم، محیط زیست و نجات کره زمین، از طریق ارائه الگوی بهینه عملی اسلامی و یافتن راهها و مکانیسمهایی در جهت فعالسازی و بهکارگیری آن بر روی زمین در راستای رسیدن به اهداف مورد نظر و نجات سیاره به پایان رساند.