• الموقع : موقع سماحة العلامة السيد محمد علي الحسيني .
        • القسم الرئيسي : لغات أخرى .
              • القسم الفرعي : Türkçe .
                    • الموضوع : Mohamad Ali El Husseini dini liderler ve dünya barışını sağlamadaki rolleri başlıklı bir çalışma belgesi sunuyor .

Mohamad Ali El Husseini dini liderler ve dünya barışını sağlamadaki rolleri başlıklı bir çalışma belgesi sunuyor

 

Arap İslam Konseyi Genel Sekreteri Mohamad Ali El Husseini, Abu Dabi Barış Forumu'nun dokuzuncu oturumu olan “Savaşın Küreselleşmesi ve Barışın Küreselleşmesi”ne katıldığı bir çalışma belgesi sundu. Gazetenin başlığı şöyleydi:

“Dini liderler ve dünya barışını sağlamadaki rolleri” başlıklı konuşmasında, özellikle Allah Resulü'nün (PBUH) alimlerin önemi konusunda yaptığı konuşmada uyarıda bulunduğundan beri, alimlerin barışı sağlamada veya çatışmaları körüklemede oynadıkları hassas ve önemli role atıfta bulundu. Toplum üzerindeki olumlu ve olumsuz etkilerini şöyle ifade eder: İki tür insan vardır: Eğer salihlerse, insanlar salihtir ve eğer yozlaşmışlarsa, insanlar yozlaşmıştır: âlimler ve hükümdarlar.”

El Husseini, bilim adamlarının bireyleri ve toplumları olumlu yönde etkilemede oynadıkları temel rolü vurguladı ve görevlerinin başında barışı korumak, bir arada yaşama ve hoşgörü değerlerini teşvik etmek ve özellikle yüz yüze olmak üzere neler yapabileceklerini belirlemek olduğunu vurguladı. dünyanın çeşitli bölgelerindeki gerilim yatakları ve savaş alanları ve sevgi ve sükuneti teşvik etmek için çalışma yeteneklerinin kapsamı. İnsanlık, insan topluluklarının güvenlik ve huzurunu tehdit eden güvenlik endişeleri ve zorlukları ışığında, halklar arasında diyalog ve dayanışma yollarının sağlanmasına katkıda bulunmak için dini liderlerin akıllarıyla müdahalesinin olanak ve gerekliliğine işaret ederek, Farklı dinler arasındaki dini, manevi ve insani ortaklıklara açıklık ve farkındalık yoluyla istikrar ve barışı tesis etme faktörlerini güçlendirmek. ve toplumlar.

El Husseini, forumun hedeflerine ulaşmak ve bilim adamlarının ve dini liderlerin topluluk içinde bir arada yaşama ve dünya barışını sağlamadaki rolünü aşağıdaki yollarla harekete geçirmek için bir yol haritası olarak bir öneri sundu:

- Görevi iletişim kurmak ve dini liderler arasında tanışma, diyalog ve ortak eylem taahhüdü üzerinde anlaşmak olan en önemli dini liderleri bir araya getiren bir organ oluşturmak.

- Komisyon, dini söylemin yenilenmesi ve arındırılması, hoşgörü değerlerinin yaygınlaştırılması, ötekine karşı ılımlılık ve açıklık anlayışının yaygınlaştırılması için çalışır.

- Komisyon, nefret söyleminin reddini ve şiddete teşvikin yasaklanmasını ve tüm kanunlar aracılığıyla suç sayılmasını vurgular.

- Dini yasalar ve metinler aracılığıyla çağdaş savaşların kriminalize edilmesi; İnsanları öldürmeye ve ülkeyi sabote etmeye alet olduğu için, Yüce Allah'ın: "Yeryüzünde bozgunculuk aramayın, çünkü Allah bozguncuları sevmez


  • المصدر : http://www.mohamadelhusseini.com/subject.php?id=965
  • تاريخ إضافة الموضوع : 2022 / 11 / 12
  • تاريخ الطباعة : 2024 / 03 / 29