علامه سید محمد علی حسینی در هیأت کانون جهان اسلام که از سربرنیتسا در بوسنی و هرزه گویین و محل کشتار مسلمانان در سال 1995 بازدید به عمل آورد شرکت کرد.
آقای حسینی در سخنان خود تأکید کرد: ما امروز در چارچوب یک دیدار از چندین محل که شاهد کشتارها و جنایتهای نسل کشی دسته جمعی علیه هزاران و ملیونها انسان به دلایل صرفا مذهبی، اینجا هستیم تا تأکید کنیم که ما ستم مذهبی را در هر جا باشد و مرتکب و قربانی آن هر کسی باشد به طور مطلق رد می کنیم.
وی گفت: دیدار از بوسنی به دنبال دیدار از بازداشتگاه اوشویتز که شاهد جنایت علیه بشریت توسط نازیها طی جنگ جهانی دوم در حق یهودیان اروپایی بود، معنی و مفهوم عظیمی دارد زیرا زنده داشتن یاد قربانیان مسلمان سربرنیتسا برپایۀ اندیشۀ اسلامی همان زنده نگهداشتن یاد قربانیان یهودی بازداشتگاه آشویتز و نیز قربانیان هر جنایت ستم مذهبی در هر زمان و هر جا می باشد و آن صرفا یک اقدام مذهبی است و هیچ ربطی به سیاست و ارزیابی های تنگ نظرانۀ آن یا روابط و منافع کشورها ندارد.
آقای حسینی افزود: دیدارهای ما یک وظیفۀ اسلامی در قبال انبوه انسانهای بیگناهی است که کشته شده اند، چرا که خداوند متعال می فرماید: «ولا تقتلوا النفس التي حرم الله» (آن انسانی را که خدا قتلش را حرام کرده است نکشید) و نیز در محکومیت جنایات علیه بشریت می باشد، چنانکه خداوند می فرماید: «من قتل نفسا بغير نفس أو فساد في الأرض فكأنما قتل الناس جميعا ومن أحياها فكأنما أحيا الناس جميعا»(هر کس نفسی انسانی را بدون حق و یا بی آنكه فساد و فتنهای در زمین کرده باشد، بکشد مثل آن باشد که همۀ مردم را کشته، و هر کس نفسی انسانی را حیات بخشد - از مرگ نجات دهد - مثل آن است که همۀ مردم را حیات بخشیده است).
وی خاطر نشان ساخت که ستم مذهبی در حق همۀ پیروان ادیان مردود است و هدف از سفرهای کانون جهان اسلام به اماکن کشتار دسته جمعی نه تنها محکوم کردن گذشته بلکه تأکید این است که ستم مذهبی همچنان یک چالش وحشتناک در عصر ما می باشد، زیرا میلیونها انسان دچار تهدیداتی علیه زندگی و رفاهشان تنها به علت هویت مذهبی مشخصی که انتخاب کرده اند و انجام باورهای مذهبی شان هستند. وظیفۀ مسلمانان است که همواره موضع دینشان مبنی بر مخالفت و محکوم کردن همه اشکال این ستم را مورد تأکید و یادآوری قرار بدهند.
حسینی ادامه داد: مفهوم همزیستی مسالمت آمیز، اصلی از اصول اسلام می باشد، زیرا آن یک قانون الهی به منظور حفظ زندگی انسان برپایۀ ضوابطی است مبتنی بر حق احترام و به رسمیت شناختن حق بیشتر دیگران در زندگی شرافتمندانه و آن یک پایه و اساس عقیدتی با ریشه های ایمانی است که از طریق سلسله هدایتهایی الهی برای بشر آمده است. بنابراین، پیامبران و فرستاده های خدا با پیام خداوند بزرگ آمدند تا دعوت به توحید را گسترش داده و ملتها و قبائل را به این امر راهنمایی کنند که هدف از آفرینش آنان شناخت همدیگر و همزیستی است و نه جنگ و درگیری.
آقای محمد علی حسینی لبنانى در پایان سخنانش تأکید کرد: مخالفان این دیدارهای بردبارانه و بزرگوارانه از مبلغین افراطگری و تحریک به خشونت و جنگ و کشتار و ویرانگری در مقابله با نیروهای صلحجوی جهان و در مقابله با اراده و خواست همۀ ملتها مبنی بر همزیستی مسالمت آمیز و تحکیم گفتگوی ادیان و تمدنها و فرهنگها می باشند و هدف همۀ آنها اجرای نقشه های سیاسی سلطه جویانه و منفعت طلبانه است که هیچ ربطی به روح و جوهر واقعی ادیان به طور عام و اسلام به طور خاص ندارد.
|