Mohamad Ali El-Husseini, müslüman Dünya Ligi'nin himayesinde "Gençleri Aşırılıkçılığa ve Aktive Etme Fikirlerine Karşı Bağışıklama Girişimleri" başlıklı Cenevre'deki Birleşmiş Milletler Uluslararası konferansa katıldı.
Sayın Mohamad Ali El-Husseini bir önerilen plan sundu. Ayrıca birçok Arap, İslami ve yabancı ülkeden katılımcılarla bir dizi toplantı düzenledi ve bu toplantıda Arap ve İslam dünyalarını ilgilendiren gençlik konuları ve endişe verici konuları tartışıldı.
El-Hüsseini konferansa İslam'ın insanları zorlama veya nefret ve militanlık çağrısı yapmadığını, aksine onları uyardı, reddetti ve aşk, hoşgörü, ılımlılık gibi temellerini ve değerlerini ihlal ettikleri için savaştı.
O, ekstremizm olgusunun, dini ve entelektüel kaynakları ne olursa olsun, Avrupa toplumlarına getirdiği ciddi zorluklar göz önüne alındığında, konferans tarafından tartışılan konunun her bakımdan önemini vurguladı ve gençleri aşırıcılık ve terörizmden koruyan inisiyatifleri harekete geçirmek için yeni mekanizmalar bulmak için araştırmanın gerekliliğine odaklandı, çünkü onların verimli zihinlerinin bu zor fikirlerden etkilenme kolaylığı nedeniyle onlar en çok hedeflenirler.
El-Husseini söyledi: "Son yıllarda, terörist operasyonun masumları öldürmesine yol açan aşırılıkçı düşüncenin korkunç yayılması nedeniyle çok korkunç bir güvenlik durumu yarattığını gördük ve bu fenomenin herkes için bir fobi olmağı nedenile tüm ülkeler, uluslararası kuruluşlar ve organlar, bu fenomenin ülke ve toplumların güvenliği ve istikrarına yönelik tehditleri nedeniyle alarm çalmaya başladılar.
Bay El-Husseini, aşırılığın virüsün hastalık benzeri bir fenomeni olduğunu, ancak kaynaklarını belirleyerek ve zayıflatarak ve ortadan kaldırarak ona karşı zihinsel bir aşı bulunarak önlenebileceğini ve kısmen korunabileceğini vurguladı.
El-Husseini ekledi: Aşırılık olgusu tesadüfen gerçekleşmedi, ancak, özellikle kitle iletişim ağları aracılığıyla şüpheli dernekler ve kuruluşlar tarafından aşırılık yanlısı ve radikal propaganda ile değiştirilen, ılımlı söylemin eksikliği veya yokluğu veya zayıflığı sonucu gençlerin zihinlerini devraldı.
Mohamad Ali El-Husseini, bu aşamada en büyük öncelik olan aşırılıkçı düşüncenin kötü niyetli penetrasyonu ile başa çıkmanın, entelektüel güvenlik kavramını kurarak ve adayarak ve bunun için gerekli tüm yetenek ve bilgileri kullanarak mümkün olduğunu vurguladı.
Dr. Mohamad Ali El-Husseini dedi ki: Siberuzay ve sosyal medya sitelerini aşırılıkçı düşünceye karşı koyma sürecinde kullanmaya odaklanılmalıdır, çünkü siberuzay şu anda bu fenomeni çözmenin en hızlı yoludur. Ayrıca, İslam'ı ılımlılık temelinde tanıtmak ve barış ile sevgi ve hoşgörü değerlerini pekiştirmek ve İslam'ın gençlik soruları ve yorumlarıyla ilgili zaman ve cevaplar hakkındaki görüşlerini ifade etmek için günlük hesaplar ve çevrimiçi siteler sağlamaya adadık. Diyalog ve mantık dilinde, bilimsel yollarla ve güvenlik ve kurtuluş kıyılarına ulaşmak için düşüncelerin anlaşılmasını açıklamağa ve tüm karmaşık düşünceleri tanımağa ihtiyacımız var.
![](http://www.mohamadelhusseini.com//pic//1134602629.jpg)
![](http://www.mohamadelhusseini.com//pic//1133f912e4.jpg)
![](http://www.mohamadelhusseini.com//pic//113263b305.jpg)
![](http://www.mohamadelhusseini.com//pic//113598ab7d.jpg)
|