• الموقع : موقع سماحة العلامة السيد محمد علي الحسيني .
        • القسم الرئيسي : لغات أخرى .
              • القسم الفرعي : Türkçe .
                    • الموضوع : Dr. Mohamad Ali EL Husseini KISA ÖZGEÇMİŞİ .

Dr. Mohamad Ali EL Husseini KISA ÖZGEÇMİŞİ

Dr. Mohamad Ali EL Husseini KISA ÖZGEÇMİŞİ

 

Doktor Seyyid Mohamad Ali El husseini,İslam alimi ve geniş bir din ve dünya bilgileri yelpazesine sahiptir,Ve bu nedenle makamı ve etkisi bütün Arap ve islam aleminde ün salmıştır,Ve bu ülkelerde geniş bir siyasi, fikri ve dini kesim önder ve din adamı veya kanaat önderleri tarafından saygı duyulan şahsiyattır,

Bütün bunlarla birlikte açık siyaset ve düşünce dünyasının yanı sıra, ılımlı çatışmadan uzak, ve birleştirici bir dini fikre sahip olması onun en büyük özelliğidir.

Bu düşüncelerle kendi fikirlerinin ana zeminini realiteye ve Arap ülkeleri ile İslam alemindeki farklı etnik ve dinleri iyi okuyarak ve anlayarak oluşturmak ve bununla, diyalog ve ortak anlayış etkenlerini bulup ilgili toplumlarda kollektif çalışma ve insani, sosyal dayanışmayı hakim klimayı hedeflemektir.

Arap ülkeleri ve islam aleminde, doktor Seyyid Mohamad Ali El hüseyini büyük sayğı gören ve takdir edilen bir ilim adamı olarak öne çıkmaktadır, yapmış olduğu birleştirici çalışmaları ve ılımlı açılımlar ile birlikte diyalog konularında yaptığı faaliyetlerle bütün Arap ve islam dünyasında nam salmış durumdadır.

Doktor Seyyid Mohamad ali el Hüsseini nasihat ve irşadda her türlü çabayı elinden geldiği kadar ortaya koymaktadır.

Ümmet birliği için Seyyid Mohamad Ali El Hüsseini her zaman diyaloğa büyük önem vermiştir.

Bütün İslam mezhepleri ve gayri müslimler tarafından saygı duyulan bir kişidir,

Ve herkes fikirlerine ve tezlerine ilgi göstermektedir, çünkü savunduğu değerler toplumların çıkarını ve geleceklerini ortak vatan ve gelecek çerçevesinde birleştirmektedir.

Seyyid Elhüsseini’nin siyasete özel ilgisi mevcuttur, ve bu alanda çalışmaları ve araştırmalrı ile analizleri vardır, fıkhi ve fikri farklılıklara dayanarak ve özellikle güncel gelişmeler üzerinden yapıldığı için ilgi görmektedir, Çünkü kendisi güncel konulara ve gelişmelere yakından ilgi gösterdiğinden toplumların ilgilendiği alanlarda yapmış olduğu araştırmalar herkesi yakından alakeder etmektedir.

Seyyid mohammad ali el hüsseini’nin yetmişten fazla kitabı, İslam ve siyaset üzerine mevcuttur, ve bunların büyük bir kısmı İngilizceye çevrilmiştir.

Bu yetmiş eser fıkıh, usul, akide, tarih, ahlak ve siyaset üzerinedir, ve genel İslam dini, İslam bilgisi ve araştırma konularını ele almaktadır.

Kendisi birçok konferansta bulunmuş, İslam ve siyaset konulu Türkiye, Avrupa ve Arap ülkelerinde gerçekleşen bu konferanslara katılmıştır.

Resmî davetli olarak Seyyid alhüseyini birçok ülkeye gitmiş, bunlardan: Katar, birleşik Arap emirlikleri, Suudi Arabistan, Bahreyn, kuveyt, Irak, Ürdün,Tunus, Fas ve Türkiye ile birlikte İngiltere, fransa, İtalya, almanya, Danimarka, İsveç ve Belçika olmak üzere farklı konularda birçok konferans ve toplantıya katılmıştır.

 


  • المصدر : http://www.mohamadelhusseini.com/subject.php?id=492
  • تاريخ إضافة الموضوع : 2018 / 02 / 21
  • تاريخ الطباعة : 2024 / 03 / 28