• الموقع : موقع سماحة العلامة السيد محمد علي الحسيني .
        • القسم الرئيسي : لغات أخرى .
              • القسم الفرعي : Türkçe .
                    • الموضوع : Türkiye Diyanet İşleri başkanıyla Hüsseini Toplandı Başkan Orkon Toplantı sorunlarla karşı karşıya İslam pozisyon birleşmesi etrafında dönüyordu .

Türkiye Diyanet İşleri başkanıyla Hüsseini Toplandı Başkan Orkon Toplantı sorunlarla karşı karşıya İslam pozisyon birleşmesi etrafında dönüyordu

Türkiye Diyanet İşleri başkanıyla Hüsseini Toplandı Başkan Orkon

Toplantı sorunlarla karşı karşıya İslam pozisyon birleşmesi etrafında dönüyordu

 

Türkiye ziyareti çerçevesinde, o Ankara'da Arap İslam Konseyi işareti Genel Sekreterine D.alsid Mohamad Ali El Husseini, turkiye Diyanet İşleri (Dinler) Başkan Yardımcısı D.slam Orkon la buluştu Konseyi'nin faaliyetlerini aktardı ve o merkezini gezdi.

Toplantıda, ihtiyacı olan araştırma Müslümanlar arasındaki işbirliğini ve dayanışmayı güçlendirmek ve milleti karşı karşıya iç ve dış sorunlar karşısında konumunu birleştirmek ve özellikle milli, etnik ve mezhepsel adresleri altında parçalama girişimleri için.

Türkiye ve Arap ülkelerinde tüm İslam kurum ve konseyler yürüttüğü yoğun çabalar önemi üzerinde El Husseini bir aşırılık söylem, düşünsel temellerini çarparak terörizme karşı ve farklı insan grupları öncelik arasındaki yakınlaşma din olduğu gibi İslam itidal hoşgörü din olduğunun altını takfiri çağırır ve amaçsallığını uygulayan için Dinimizi İslam toplumunu birleştirmek için uygulamalıyız.

ElHusseini kritik din anlayışı içinde aşırılığa karşı mücadelede Türkiye'deki Diyanet İşleri Arap ve İslam Konseyi (Dinler) arasında devam eden işbirliği ve koordinasyon, önemini, hem de İslam dinin gerçek resmini onaylaması uluslararası iyi görüşü için vurguladı


  • المصدر : http://www.mohamadelhusseini.com/subject.php?id=453
  • تاريخ إضافة الموضوع : 2017 / 12 / 07
  • تاريخ الطباعة : 2024 / 03 / 28